-se curata dovleceii de coaja
-se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa
umplutura:
-carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul +orezul- putin ulei +sare,piper (dupa gust)
-se amesteca pana se omogenizeaza
-se umple dovleceii
-se pun pe o cratita larga
-se acopera cu apa
-se fierb 40 de minute
-se toarna zeama ramasa dupa fiert in alt vas
-se pune pe foc mic pana pregatim ingroseala
-ingroseala:
-faina se amesteca cu apa pana ce se dizolva
-se amesteca si se toarna in cratita in care este zeama de la dovlecei
-se amesteca continuu sa nu faca cocolase
-se fierb 2-3 minute se trage de pe foc si pregatim liezonul:
-intr-un vas se bate oul se adauga zeama de la lamaie
-se ia putin din zeama fierbinte si se pune peste oul batut cu lamaia
-se toarna peste sosul obtinut din cratita amestecand continuu sa nu se faca oul omleta
-se potriveste gustul cu sare si piper
-se toarna sosul obtinut peste dovlecei
-se servesc cu o felie de branza
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii