Curatam dovleceii de coaja.
Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.
Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.
Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .
Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.
Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii