Dovlecei umpluti la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja.

Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Firele de ceapa le spalam si le taiem .

O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

Condimentam cu sare si piper,dupa gust.

Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise