Dovlecel umplut cu legume

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dovlecel umplut cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie radacina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 mana de pastai
  • 2-3 buchetele de conopida
  • 2-3 buchetele de brocoli
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 borcan rosii cherry puse de mine sau 1 cutie rosii cubulete
  • 1 lingura bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 4-5 ciuperci mari
  • sare
  • 1 ceasca cous-cous sau 3-4 linguri cu orez

Mod de preparare

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici.

Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul, telina, vanata, toate curatate, spalate si taiate cubulete, apoi ceapa taiata julien, kapia fasii, ardeiul iute rondele, conopida si brocoli care au fost tinute in apa rece pentru a iesi gazele din interior, apoi ciupercile spalate si taiate tot cuburi, usturoiul zdrobit, pastaile spalate, curatate si taiate mai mici,1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 10 minute; dupa acest timp, se adauga vinul, orezul spalat, bulionul si se lasa pe foc pana scade. Am pus orez ca sa se formeze un liant cu legumele, atunci cand dovlecelul este taiat.

Se potriveste de gust dupa ce orezul s-a umflat si legumele au scazut, apoi se da vasul deoparte.

Dovleceilor li se taie un capac ca si la pepeni, cu o lingura se scobesc cu atentie ca sunt foarte fragezi, dupa cum am spus, apoi se pun in interior pana la jumatate legume, peste legume se pun rosii, se acopera cu legume pana sus, se pune capacul, apoi dovleceii se pun in tava si se pun la cuptor 1 h, verificand din cand in cand, daca sunt moi; nu trebuie lasati prea mult sa nu se crape.

Aceasta mancare se serveste doar dupa ce s-a racit foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise