Ingrediente
500 g carne porc(impanata cu grasime), 1 kg ficat de porc, 4 bucati carnati afumati, boia dulce/iute(dupa preferinta), 5-6 catei usturoi, 2 cepe, 5 oua, putin ulei, 1 lingura faina, 1 lingura pasta de rosii, 1 paharel coniac, marar,patrunjel uscate, sare,piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi se adauga mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.