autor:

Alexandra_Asofiei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2018

Ingrediente
maruntaiele de la un miel de 12kg, 2 bucati carne de miel(cca 300 gr), cca 200 grame de slanina de porc, 5 legaturi de ceapa, 3 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi marar, 1/2 de legatura de patrunjel, 5 oua, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, 3 linguri ulei, sare, piper negru macinat, prapur de miel

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.

Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea de ceapa taiata marunt pana se rumenesc usor.

Taiem slanina in cubulete si tocam marunt restul de ceapa, mararul si patrunjelul.

Spalam bine prapurul in mai multe ape.

Cand carnea a fiert, indepartam oasele si o dam prin masina de tocat impreuna cu maruntaiele calite, slanina de porc, ficatul si inima crude si usturoiul verde.

Adaugam in amestecul de mai sus cele 5 oua, restul de ceapa, mararul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana devine o pasta omogena.

Intr-o tava de cozonac asezam hartie de copt, apoi prapurul in asa fel in cat sa ne ramana o parte pentru a acoperi umplutura. Asezam preparatul de mai sus, invelim cu restul de prapur si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute, la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa pana se raceste complet, apoi se taie in felii si se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean.

Pregatit astfel va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de miel in coronita de aluat

Drob de miel in coronita de aluat

Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Drob de miel - reteta casei

Drob de miel - reteta casei

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele

53 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • maruntaiele de la un miel de 12kg
  • 2 bucati carne de miel(cca 300 gr)
  • cca 200 grame de slanina de porc
  • 5 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 de legatura de patrunjel
  • 5 oua
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • prapur de miel

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

3 voturi    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme