Drob de miel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • maruntaiele de la 1 miel (aproximativ 1 kg de maruntaie)
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 2 cepe
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 prapure sau 2 oua si 4 linguri de faina
  • 3 oua
  • 1 lingurita unt/margarina
  • 1 lingura pesmet sau faina pentru tapetat tava
  • 10 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Tineti maruntaiele in apa rece cel putin 10 minute, apoi spalati-le in mai multe ape, storcand foarte bine plamanii de fiecare data, pana iese sangele. Puneti-le apoi la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati cepele vechi, morcovul, albitura, boabele de piper si frunzele de dafin. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute.

Intre timp curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul verde, puneti-le la calit in ulei, spalati si tocati marunt mararul si patrunjelul, apoi adaugati-le in tigaie. Lasati sa se caleasca in zeama pe care o lasa cateva minute pana scade bine.

Scoateti maruntaiele si zarzavaturile fierte, in afara de ceapa, lasati-le la racorit, apoi tocati totul marunt. (Se pot da toate prin masina de tocat) Eu am tocat marunt zarzavaturile si maruntaiele in afara de plamani, pe care i-am tocat cu masina pentru ca sunt buretosi si greu de taiat marunt. Amestecati intr-un castron mai mare toate maruntaiele tocate, cu zarzavaturile si calitura din tigaie, adaugati 3 oua crude, sare, piper, cimbru, condimente pentru drob, apoi omogenizati compozitia.

Tapetati o tava mai inalta cu margarina/untul si faina/pesmet, turnati toata compozitia in tava si aplatizati-o bine cu mana uda. Se poate pune compozitia si in 2-3 tavi de chec, tot unse si tapetate. Cine doreste, poate pune in mijlocul drobului oua fierte tari. Daca aveti prapure, intindeti-l peste drob si cu ajutorul degetelor impingeti-l la margini cat de mult se lasa intins sub drob, apoi turtiti marginile cu mana. Daca nu aveti prapure, preparati din oua, apa si faina un aluat ca pentru clatite pe care il turnati uniform peste drob.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 20 minute. Inlaturati folia, ungeti putin deasupra drobul cu o lingurita de ulei si mai lasati la cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca frumos. Se poate lasa si 20 minute, depinde de cuptor.

Dupa ce se raceste se taie bucati nu prea mari, care se scot cu o spatula si se aseaza pe platou. Daca l-ati copt in tavi de chec, se taie felii de 15-20 mm grosime. Garnisiti cu ceapa verde, usturoi verde, ridichi, salata, etc. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise