Se pun plamanii, inima, rinichii si carnea la fiert cu putina sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Ficatul se pune separat de celelalte la fiert. Dupa ce s-au fiert bine toate si s-au racit se dau prin masina de tocat carne (de doua ori) si apoi se amesteca f. bine cu sare, piper si cele 3 oua crude.Se pune in acesat compozitie si mararul si patrunjelul verde ,tocate fin si se amesteca bine. Se unge o tava de cozonac cu putin ulei, se aseaza prapurele care s-a tinut in otet diluat cu putina apa pentru a se estompa din miros, si se pune o parte din compozitie.Dupa aceea se pun oualele fierte la o distanta aproximativ egala intre ele si se acopera cu restul compozitiei de drob.Se acopera cu prapurele f. bine, se unge cu putin ulei pe deasupra si se da la cuptor , la foc potrivit. Se considera gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra.
Sfat: se poate face si din ficatei de pui amestecat cu piept de pui mentinand aceleasi condimente si mod de preparare. Prapurele se poate inlocui cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu.Pentru siguranta se vor pune mai multe oua crude in compozitie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii