Drob din ficat de porc, in foietaj

Anul acesta mi-am dorit sa pregatesc un drob mai deosebit, astfel ca l-am pregatit in foi de foietaj si l-am copt intr-o forma rotunda.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata
Drob din ficat de porc, in foietaj

Ingrediente

  • 4 foi de foietaj,
  • 500 g ficat de porc,
  • 200 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • Câteva fire de ceapă verde,
  • Mărar,
  • Pătrunjel,
  • 2 ouă,
  • 5 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • Sare după gust,
  • caşcaval ras după gust,
  • câteva roşii cherry
  • Pentru salată:
  • 200 g roșii cherry,
  • o legătură de ceapă verde,
  • otet, sare, apă și ulei, după gust

Mod de preparare

Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, iar ai mei au fost încântați.

Mod de preparare:

Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul. Se lasă la răcit în apa în care a fiert, până se pregătește drobul, nu se scoate încă pe tavă pentru că se usucă pe margine.

Separat, se pregăteşte orezul astfel: într-o tigaie se înfiebântă puțin ulei, în care se călește ceapa tăiată mărunt, până devine aurie. Se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.

Se scoate acum ficatul fiert pe o tavă, se curăță de vene, se mărunţeşte la robot sau blender. Se transferă într-un vas înalt, pentru a-l amesteca împreună cu orezul, se adaugă sare după gust, apoi frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se adaugă ouăle şi uleiul, omogenizând.

Se ung cu puțin ulei câteva foi de foitaj, se împăturesc și se așază cu grijă, ca să nu le rupem, într-o tavă rotundă sau o formă de tartă, pregătită cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul peste foile de foietaj. Se nivelează frumos, se presară caşcaval ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry tăiate feliuţe și câteva frunzulițe de pătrunjel din loc în loc.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

Se poate servi cu salată de roșii cherry cu ceapă verde asezonată după plac (eu pun de obicei 10 linguri de apă, 3 linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare și o lingură de oțet) și turnată în cupe pentru salată.

Timp de pregătire: 1h 40min;

Timp de coacere: 40min;

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/drob-din-ficat-de-porc-in-foietaj.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise