Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Ingrediente

  • 2 linguri zahãr
  • 2 linguri apã
  • putinã coajã de lãmâie
  • 1 cutie lapte condensat fiert
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 4-5 rodii
  • 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
  • Decor:
  • frunze mentã

Mod de preparare

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã sã se rãceascã.

2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.

3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.

4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.

Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.

5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.

Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.

Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.

A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.

Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...

In Portugalia le zicem romã sau roman.

De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.

Romã (Punica Granatum):

Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.

Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.

Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.

Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise