Iti pui soţul sa cureţe merele şi tu, doamna mea, le tai felii. Le pui într-o cratiţă de 8-10 litri care încape în cuptorul aragazului. Pui fructele din congelator, aşa îngheţate peste mere, pui sucul de lămâie si indulcitorul. Le pui în cuptor si mai verifici din când în când, amestecând cu simţ de răspundere. Intre timp, lasa serialele alea de la TV, ca sunt „varza’, oricum! Spala vreo 14 borcane de 300-400 ml şi pune-le la uscat, să le ai gata. Acum, cu timpul, nu am urmărit, asta e! Conteaza să fie merele moi. In acel moment crucial, pui mâna pe blender şi scapi de stres facând fructele pastă. Le transferi pe flacăra aragazului şi amesteci vreo 30 de minute. Le pui in borcanele sterilizate in cuptor, adicăfierbinti. Chemi din nou personajul masculin să pună capacele. Aşezi borcanele în cuptor în tava aia de friptură a aragazului şi pui apă caldă acolo. Cu apă rece s-ar putea să crape(nu de ciudă)! Le sterilizezi 30 de minute de când le-ai pus, a doua zi tot atât. Eu sper să stea mai mult, deşi nu ştiu dacă o să pot verifica longevitatea lor, din cauză că se mănâncă allegro ma non tropo! Dacă mai iei şi bilet de autobuz să le trimiţi la facultăţi, nu vor atinge vârste matusalemice.
Sper că v-aţi prins că amestecul ăsta e făcut pentru diabeticii actuali şi pentru cei care nu vor să intre în rândurile lor!
S-auzim de bine!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii