Dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • 110-120 nuci
  • 1 kg de zahar
  • 1 l de apa
  • 1 lamaie
  • 3 borcane de 400 g
  • sare de lamaie.

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie. Se schimba apa de 2-3 ori pana a doua zi. La 3 litri de apa, un pliculet de sare de lamaie.

Se face siropul din apa si zahar, se lasa sa se lege un pic, se adauga nucile, iar dupa primul clocot, se adauga si lamaia taiata felii. Se fierbe pana se leaga si se pune fierbinte in borcane. Se lasa borcanele pe capac, 15-20 de minute, dupa care se intorc. Ies 3 borcane de 400g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise