Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand incepe sa clocoteasca cu bule si scade de aprox.1 cm.
Se face proba, scotand o lingurita de dulceata pe o farfurie rece. Daca dulceata ramane adunata, este gata si oprim focul, daca sa imprastie si se scurge usor, o mai lasam sa scada la foc mic.
Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate si uscate, apoi se infileteaza capacele strans si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii