Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc. Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 350 g ardei kapia rosu
  • 800 ml miere poliflora
  • 1 lamaie(zeama)
  • 350 ml otet rosu( de visine)
  • frunze de menta( proaspete sau uscate de la Kotanyi)
  • frunze de busuioc (proaspete sau uscate de la Kotanyi)

Mod de preparare

Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.

Curatam ardeii iuti cu grija mare, de seminte si cotor. Trebuie sa folosim manusi menajere neaparat!

Dupa ce sunt taiati , ii dam prin tocator sau prin masina de carne.

Veti vedea ca lasa un sos , care va fi bun, cand fierbe dulceata.

Punem otetul peste ardei si fierbem la foc mic .Daca ardeii nu au lasat zeama, adaugam putina apa, o cana si lasam sa fiarba .

Daca se formeaza spuma , o indepartam .Lasam sa fiarba pina se ingroasa dulceata si scade sosul.

Luam ardeii de pe foc si adaugam mierea si zeama de lamaie. Pasta de ardei fiind fierbinte, dulceata va deveni mai subtire , pentru ca se topeste mierea, dar apoi se va mai ingrosa cand se raceste dulceata.

Menta si busuiocul rupte, le dam prin mojar pina sa fac o pasta pe care o vom amesteca impreuna cu dulceata si ii va da o aroma deosebita , ajutand si la digestie.

Punem dulceata in borcanele sterilizate , apoi le infiletam capacele si le lasam cu gura in jos 5-10 minute.

Punem dulceata in pat cald pina a doua zi sau pina cand se raceaste complet, apoi putem sa o punem in camara, pina la iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise