Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.
Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.
Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.
Cand siropul este legat (la mine a fost gata cam in 36 de minute), se da de pe foc, se lasa la racit.
Se toarna dulceata in borcane, se pun capacele si se eticheteaza.
Timp de pregatire: aprox 1h
Timp de gatire: aprox 36min
Portii: 3 borcane mari de 700g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-caise-17-2.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii