1.Caisele se spala, se scot samburii si se taie in doua. Alegeti caise coapte şi fără urme de lovituri.
2.Se pun intr-o cratita si se adauga peste indulcitorul si scortisoara.
3.Se lasa sa sa fiarba la foc mic aprox 30 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca, mai intens spre final pentru a nu se lipi.
4. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, se adăuga miezul samburilor de caise, tăiat mare. Se ia de pe de pe foc in momentul cand a ajuns la consistenta dorita, lasati mai mult daca vreti sa fie mai legata.
5.Borcanele spălate şi uscate se introduc pentru 15 minute în cuptorul încins. Dulceata se toarma în borcane, se infileteaza, se întorc cu capul în jos pana se racesc. Se păstrează în spaţii uscate, răcoroase şi întunecate timp de 12-24 de luni. Daca aveti camara e perfect.
Pentru ca am facut doar un borcan am mancat-o dimineata cu paine prajita cu unt. :) Ce bunatate!
Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda, @sisterskitchen.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii