Ingrediente
1200 g capsuni, 500 g zahar (mai mult sau mai putin-dupa gust).
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Mod de preparare:
Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.
Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.
A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.
Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.
Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.
Pofta Buna!
Nota! Timpul total de preparare este mai mare, tinand cont ca trebuie sa isi lase suc peste noapte. Insa timpul de fierbere este de aprox 30 de minute.
Anca Elena Voicu , 11 iunie 2015
Draga kok miori, am pus 2 felii de lamaie la alta serie de dulceata si mi-a iesit cam acrisoara, asa ca la asta nu am mai pus. Dar se poate pune, bineinteles. Ma bucur ca ti-a placut! :) O zi frumoasa!
kok miori (Chef de cuisine) , 10 iunie 2015
foarte buna pacat ca n-ai pus suc de lamaie!