autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de capsuni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
4 kg capsuni curatate, 2 kg zahar gelifiant, borcane cu capac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine.
Se pun pe foc, invartindu-se mereu.Se aduna toata spuma formata, cu o lingura.
Se lasa sa fiarba 5 minute din momentul in care incepe fierberea.
Asa fierbinte, dulceata se pune in borcane, se fixeaza capacele si se intorc cu capacul in jos 5 minute, apoi se pun intr-o cutie captusita cu o patura. Se acopera cu o alta patura pina a doua zi cind s-au racit si se pot pune in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sant mari le taiem

52 voturi    22 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Sidy , 15 iunie 2020

    Gabi draga daca ai folosit zahar gelifiant nu avea cum sa iasa gemul subtire !

  • Gabi , 10 iunie 2020

    Am testat reteta dar nu.mi place gemul că e foarte lichid...e ca o dulceață subțire

  • Toncean Sidonia , 04 iunie 2014

    Imi place aroma ce o are !

    • Georgian George , 27 mai 2014

      extrem de bun

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Eu pregatesc cu Gelfix clasic 1 1 ,e super !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Dulceata de orice fruct se face cu fructe intregi, cand le zdrobim obtinem marmelada sau gem! Dar este buna si reteta ta sidy!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Un deliciu atat dulceata cat si gemul de capsune...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Asa fac si eu Sidy draga.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si mie imi plac capsunile intregi in dulceata-le mai pot folosi la ornatul prajiturilor sau a torturilor.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu ador capsunile,si-mi place dulceata cu bucati mari de fructe.Urmeaza sa o pun si eu ptr. iarna,inca nu am facut acest lucru.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Daca zdrobim fructele, vom obtine gem sau marmelada de capsuni, nu dulceata! Dulceata de capsuni o vom face cu fructele intregi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 4 kg capsuni curatate
  • 2 kg zahar gelifiant
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy

Gabi draga daca ai folosit zahar gelifiant nu avea cum sa iasa gemul subtire !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Limonada de pepene Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si se strecoara sucul, care ulterior

1 vot    0 comentarii
20 min
Bauturi
Smoothie Smoothie

Toate aceste ingrediente se pun in blender si se paseaza pana se obtine o pastă. Cine doreste, serveste cu cuburi sau cu gheata macinata.

7 voturi    0 comentarii
10h 10 min
Bauturi
Potion magique(final)Suc de pepene galben,lima si struguri cu efect analgezic.