Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • 1kg capsuni de buna calitate ,parfumate si intregi
  • 1kg zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Capsunile se spala cu codita cu tot sub jet de apa (evitam sa le scufundam in apa multa). Indepartam codita cu grija ca sa nu zdrobim capsuna.

Intr o cratita mare, mai mult larga decat inalta punem capsunile si varsam zaharul in ploaie peste ele.

Lasam la frigider 12 ore (de seara pana a doua zi), astfel capsunile lasa siropul lor. (etapa foarte importanta pentru reusita acestei retete.)

Cand capsunile au lasat siropul lor, punem cratita pe foc iute si lasam 15 min din momentul in care incepe sa fiarba (sa "faca bulbuci"). Atentie: nu mestecati cu lingura, doar invartiti usor cratita in toate directiile.

In acest moment,cu o lingura de spumuit (lingura cu gauri) scoatem capsunile cu grija, scurgandu-le bine si le punem intr o farfurie curata.

Siropul il lasam sa fiarba inca 15 min pe foc iute.

Reintroducem capsunile in sirop si punem la cuptor(deja incalzit) th 6 sau 180° timp de aproximativ 20 min .

La jumatatea timpului de fierbere, punem lamaia taiata in felii subtiri.

Trebuie verificata mereu, fara sa mestecati cu lingura. Cand culoarea devine rosu inchis,stingem si scoatem cratita din cuptor.Asa fierbinte o punem in borcane sterilizate si infierbantate in cuptor.

Inchidem borcanele si mai dam la cuptor 10 min th 5 (160°). Le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Aceasta dulceata e excelenta rece, acompaniata de un pahar de apa cu gheata,dar si calda langa o clatita ,sau langa o felie de paine.

Cum sterilizam borcanele: spalam borcanele in apa fierbinte cu lichid de vase, le clatim bine tot cu apa fierbinte si le punem in cuptor cu gatul in jos timp de 10 min th6(180°)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise