Dulceata de cirese amare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 1,5 kg de cirese amare fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala ciresele,se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative cirese-zahar.Se tin la rece 2-3 ore pana se inmoaie zaharul si se formeaza putin sirop.Se pun la fiert mai intai la foc mic pana se topeste zaharul, apoi la foc mai iute.Spuma care se formeaza se aduna cu grija,iar cand este destul de bine legata (s-a obtinut consistenta dorita) se toarna zeama de lamaie si se mai tine cateva minute pe foc.

Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

Dulceata se lasa sa se racoreasca putin ,se pune in borcane,se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa nu cada la fundul borcanelor,dupa care se tin acoperite pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise