Ingrediente
Coacaze rosii 2kg (numai fructele, nu cu tot cu ciorchine), Zahar 1kg., Zeama de la o lamaie., Apa 1 litru.
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 15 min
42 voturi
Mod de preparare
Dupa cel putin 2 ore incepem sa controlam daca a inceput sa se inchege dulceata, controland cu putin de dulceata pusa pe farfurie, cand aceasta sta inchegata pe farfurie oprim focul.Inainte de a pune in borcane, am trecut dulceata prin strecuratoare sa-i scot semintele.
Dulceata se pune calda in borcane de masuri diferite (de care aveti),apoi borcanele pline fara capac se pun in cuptor la foc de 80 de grade inca o jumatate de ora pentru a face o crusta deasupra dulcetei.
Dupa ce le scoatem din cuptor punem capacele si le lasam pana se racesc bine intr-o camera mai calda (in bucatarie ),dupa ce s-au racit borcanele se pun in camara la loc racoros si intunecos.
Va doresc sa aveti pofta si spor la preparat dulceata...
COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013
Ce mai,foarte delicios!