Se spala foarte bine portocala, apoi se curata de coaja.
Coaja se taie cubulete mici (eu am mai taiat si cu formele de biscuiti si am folosit-o la ornat prajituri), se amesteca cu zaharul si se lasa pana a doua zi la frigider. A doua zi se pune la foc, se adauga si zaharul vanilat si se fierbe pana coaja de portocala nu mai este iute, devine usor transparenta si se leaga siropul. La nevoie la fiert se adauga cate putina apa, daca coja de portocala nu si-a lasat suficient sirop. Apa se va evapora la fiert.
Eu o folosesc la crema de ciocolata, biscuiti, la ornat, iar siropul il diluez cu apa, baietelului meu ii place tare mult sa bea, de asemenea este buna cu unt dimineata la micul dejun.
Cantitatile sunt orientative, de obicei fac "din ochi", cum imi vine pe moment pentru ca nu fac cantitati mari, dar de fiecare data este delicioasa!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii