Dulceata de flori de salcam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dulceata de flori de salcam

Ingrediente

  • 500 gr flori proaspete de salcam
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de lamaie
  • 5-6 felii lamaie

Mod de preparare

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise