Autor:
magda (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 29 mai 2012
Ingrediente
500 gr flori proaspete de salcam, 1 kg zahar, 3 pahare apa, zeama de lamaie, 5-6 felii lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de flori de salcam" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert.
Alegem
50 voturi
16 comentarii
4h 30 min
Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se
5 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate