Dulceata de fructe cu ciocolata

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de fructe cu ciocolata

Ingrediente

  • Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios.O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adultii:-))) care sunt maaari amatori de ciocolata.
  • Pozele exprima cam putin din tot ce ne da dulceata asta...mare pacat :-( caci as vrea sa va conving cu adevarat ca este exceptional de buna.
  • Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba si la mai incolo.. pofta ciocolatoasa:-))))
  • Enjoy!
  • Ingrediente:
  • -1 kg. de pere
  • -0.300 gr. mere
  • -700 gr. de zahar
  • -zeama si coaja de la o lamaie
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -1 baton de scortisoara
  • -1 baton de vanilie
  • -250 gr. ciocolata neagra(72% continut de cacao)

Mod de preparare

Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine.

Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam usor.

Punem cratita pe foc si lasam sa dea in clocot 5 minute dupa care luam de pe foc.

Adaugam ciocolata si amestecam pana totul se combina bine.Lasam amestecul sa se raceasca si apoi punem cratita acoperita cu o folie alimentara la rece peste noapte.

A doua zi indepartam folia si punem din nou cratita pe foc.Lasam sa fiarba amestecul la foc mic cam 40-50 de minute amestecand din cand in cand.Facem proba inchegarii si daca dulceata se incheaga bine este gata.

Nota:In acest moment cine doreste poate sa puna dulceata intr-un blender si sa o faca pasta.Initial acesta era si planul meu,dar m-am razgandit...bucatile alea de fructe aratau prea bine asa intregi,asa ca ,am renuntat si n-am facut rau...sincer va zic,este atat de buna dulceata asta!!!

Dupa acest timp luam dulceata de pe foc o turnam fierbinte in borcane,le inchidem si apoi le punem la sterilizat intr-un vas in care punem apa pana ajunge la gura borcanelor si lasam sa fiarba 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si apoi le depozitam in frigider unde pot sta pana la doua luni.

Atat a fost:-)!

S-aveti pofta!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise