Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs.
Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete.
Afinele se curata de codite si frunzulite daca este cazul, se spala si se lasa sa se scurga. Coacazele se curata si se spala, la fel se pun la scurs.
Cat timp fructele se scurg de apa, se pregateste siropul.
Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune zaharul, apa si zeama de lamaie. Se pune pe foc iute si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se reduce focul si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se face proba picaturii.
Se pun pe rand fructele si se misca oala stanga dreapta pentru a se acoperi fructele cu sirop si pentru a nu se zdrobi foarte tare. Se lasa la foc iute cateva minute pana incepe sa fiarba. Se amesteca cu o lingura de lemn, dar cu grija si se spumeaza daca este nevoie.
Cand a inceput sa fiarba, se reduce focul si se mai lasa pe foc pana incepe sa se lege siropul, facand proba pe o farfurie.
Se ia oala de pe foc si se acopera cu un prosop umed, bine stors si se lasa pana se raceste complet. La mine a stat pana a doua zi. Se pune dulceata in borcanele spalate si uscate (sterilizate), se capacesc si se depoziteaza in camara.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii