Autor:
lumi (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009
Ingrediente
2 kg gutui (4 gutui mari), 1kg zahar, 1 l apa, scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Se curata gutile de puf,se spala si se dau prin razatoarea mare sau se taie in cubulete mici.
Cotoarele se spala si se pun la fiert cu 1/2 cantitate de zahar si apa.
Cand s-a legat siropul,se scot cotoarele si se pune compozitia de gutui rase.
Se lasa sa fiarba pana se leaga bine.
Borcanelele ,care au fost spalate si uscate se umplu cu compozitia de gutui si dupa ce s-a racorit se adauga un praf de scortisoara in fiecare borcan si se capacesc.
Le dam in fiert 15 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa
4 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.
Se spală gutuile,
1 vot
2 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
preferata mea!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009
O bunătate, Lumi!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009
Hmmm,ce bunatate...Imi place sa adaug miez de nuca si feliute sau cubulete de lamaie atat la dulceata cat si la gemul de gutui...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009
Foarte parfumata este dulceata de gutui.Felicitari ca ai reusit sa faci.