Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos.
Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos!
Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau in lipsa acestei forme, se taie gutuia cubulete mici, apoi se pune in vasul cu apa sa nu oxideze.
Se pregateste siropul cu 3 castroane cu zahar, 1 l de apa (castronul meu a fost mare) si batonul de vanilie taiat pe jumatate sau 1 kg zahar si 2 cani cu apa.
Dupa ce s-a format siropul destul de legat, se adauga gutuile taiate si se lasa la fiert 15-20 min, la foc mare, amestecand din cand in cand si avand grija la stropii care sar.
La final se scoate batonul de vanilie, se adauga zeama de la a doua lamaie, iar dupa 1-2 clocote, se opreste focul.
Se pune dulceata fierbinte in borcane, se infileteaza capacul, se tin rasturnate pe capac 30 min, apoi se depoziteaza la camara!
Sa va fie de folos!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii