Intr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; cand da sa fiarba se adauga samantana, zaharul, sarea, bicarbonatul si batonul de vanilie, si se dau la foc foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecand din cand in cand.
Aproximativ dupa o ora se va schimba la culoare si va continua asa pana va deveni auriu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Cand e gata, se toarna intr-un borcan (eu am pus intr-un borcan de 800ml si a fost aproape plin) si se lasa sa se raceasca. Se tine la frigider, si e de recomandat sa fie consumat cam intr-o luna.
Are un gust foarte bun, ca un fel de crema de caramel.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii