Am pregatit zilele trecute niste dulceata din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coaja netratata).
Am pregătit zilele trecute niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason stelat și vanilie.
Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.
Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă, se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu am avut.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: aprox 2h 10min
Timp de gătire: aprox 20min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/dulceata-de-mandarine-cu-whisky-anason.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii