Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pere padurete (salbatice)

Ingrediente

  • 1 kg de pere padurete coapte si cat mai putin patate
  • 1 kg de zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1o lamaie
  • 1 pahar de vin rose
  • 2-3 stelute de anason

Mod de preparare

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara, pana da in primul clocot, apoi adaugam vinul rose si anasonul si lasam sa clocoteasca pana se leaga un pic siropul, dupa aceea adaugam perele intregi (sunt micute) si le fierbem in sirop pana se ingalbenesc si siropul are consistenta.

Se toarna fierbinte in borcane si se strang bine capacele, apoi le acoperim cu o patura groasa, lasand sa se raceasca in voie si abia apoi le depozitam in camari sau beciuri.

Este o dulceata foarte aromata, cu un miros parfumat, iar perele sunt delicioase, ele consumate crude iti fac gura,,punga".

Pomii de peri salbatici cresc la marginea padurilor, in locuri salbatice, fac fructe mici, care coapte, sunt dulci si parfumate. Se pot usca si consuma iarna hidratate in compoturi, fiind bune ca medicament in tranzitul intestinal accelerat, intarziind tranzitul.

In dulceata se pot curata de coaja si samburi, dar eu am ales sa le las intregi pentru a ma bucura de splendoarea lor in borcan. Recomand consumarea fructelor din flora spontana, fiind foarte sanatoase si gustoase!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise