Dulceata de piersici

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Dulceata de piersici

Ingrediente

  • 1000 g piersici;
  • 450 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Am pregatit aceasta dulceata, asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.

Mod de preparare:

Se spala piersicile. Dupa indepartarea samburilor si stricaciunilor, mi-au ramas aprox 1000 g, care se taie in bucati mai mici. Intrucat piersicile au fost destul de dulci, am pus doar 450 g de zahar. Asadar gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Am adaugat si un plic de zahar vanilat. Daca aveti zahar Bourbon sau o jumatate de pastaie de vanilie, cu atat mai bine.

Se lasa fructele cu zaharul peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert.

Astfel, se fierb la foc mic, iar cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

Eu am obtinut 2 borcane de dulceata.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/dulceata-de-piersici-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise