Dulceata de portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de portocale

Ingrediente

  • 2-3 portocale;
  • 700 g zahar;
  • 3 pahare cu apa.

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca, la inceput, sa folositi o cantitate mai mica, asa cum am facut si eu ca sa vedeti daca va obisnuiti cu aceasta aroma. Se poate folosi ca aroma la placintele cu branza, siropul de tort sau cum doriti voi.

Se curata de coaja portocalele. Se spala cojile si se sterg pe un servet de hartie, apoi se taie in fasii lungi, se pliaza sub forma de melci si se pun pe o ata (puteti sa le taiati cubulete daca nu vreti sa le puneti pe ata).

Cand suntem aproape gata cu pregatit cojile de portocala, punem intr-un vas apa la foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun cojile de portocala si se lasa sa dea in clocot pentru a le opari, dupa care le scoatem din apa si le lasam la racit.

Intre timp, intr-o cratita punem zaharul (eu am pus 700 de grame, dar puteti sa puneti in functie de cat de dulce doriti) si cu 3 pahare de apa (cat sa acopere zaharul) si se lasa la fiert la foc potrivit 10 minute pana se leaga. Cand siropul este legat se pun cojile de portocala si se lasa la fiert, iar cand este aproape gata se pune zeama de la o lamiae si se mai lasa 5 minute pe foc.

Ne dam seama cand este gata daca testam pe o farfurie zeama si daca aceasta se picura /scurge greu, atunci este gata (ca la orice dulceata).

Se pune in borcane dupa ce s-a racit.

Timp estimativ 1-1.5 ora.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise