Dulceata de portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de portocale

Ingrediente

  • 3kg portocale curatate de coji
  • 750ml apa plata
  • 1,5kg zahar din sfecla 100% natural
  • 1kg mere golden curatate de cotor
  • 2 lamai BIO - doar sucul

Mod de preparare

Pentru inceput spalam bine portocalele sub jet de apa si le lasam la scurs. Radem coaja, (fara partea alba), cu o razatoare sau cu o ustensila speciala (eu asa am procedat). Cojile rezultate le punem pe servete absorbante la uscat, pe calorifer :-D . In doua zile, se usuca si le transferam intr-un borcan cu capac in care se vor pastra foarte bine. Astfel optinem cea mai naturala aroma/esenta de portocale pe care o vom folosi de-alungul anului in deserturi.

Sa revenim la dulceata :-D. Curatam portocalele de coaja ramasa, le despicam in doua si le taiem felii (vezi foto).

Spalam foarte bine merele, le curatam de cotoare,nu si de coaja 8-O (e plina de vitamine si pectina) si taiem in felii subtiri (vezi foto) .

Punem intr-o oala mai incapatoare apa si zaharul la fiert, la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam merele si lasam la fiert sub capac, pana ce acestea se inmoaie si isi schimba culoarea,cam 20-25', adaugam zeama stoarsa de la cele doua lamai si feliile de portocale. Amestecam totul si lasam sa fiarba in continuare una ora sau pana ce dulceata este legata, amestecand din cand in cand :-P .

Cum verificam ? :punem putina dulceata pe o farfurioara rece, daca in cateva secunde se intareste, este gata, daca curge, o mai fiebem putin :-D .

Intre timp spalam si sterilizam borcanele cu capac.

Cand dulceata este gata legata, o punem fierbinte in borcane, infiletam capacele si le asezam pentru 5-6' cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi, (cu capacul in sus ;-) ) le acoperim bine si le lasam la duns, pana a doua zi :-P. Etichetam si depozitam in camara :-D .

Nu-i asa ca e simplu ? si ce bunatate de dulceta a iesit :lol: de te lingi pe degete nu alta ;-) .

Si chiar mi-au iesit ceva borcane 8-O, nu gluma ;-) sunt foarte incantata si de-abea astept sa o folosesc in viitoarele deserturi...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise