Dulceata de prune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Dulceata de prune

Ingrediente

  • 12 kg prune Stanley
  • apa pentru oparit prunele
  • 5 kg zahar
  • 2,5 l apa pentru sirop

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar intre timp se ia pielea de pe prune si li se scot samburii.

Se pun prunele curatate impreuna cu siropul la fiert intr-un tuci pana cand dulceata scade si, eventual incepe sa se lipeasca de tuci. Trebuie sa ramana putin lichida. Puteti pune o lingura de dulceata pe farfurie ca sa vedeti cat de lichida va ramane dupa ce se raceste. Daca ramane prea lichida, se mai fierbe putin.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se umple pe jumatate o tava cu apa.

Se pune dulceata fierbinte in borcane de 400 g, li se pun capacele, apoi se baga la cuptor in tava cu apa calda timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura pentru 2-3 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise