autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Dulceata de prune

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2018

Ingrediente
12 kg prune Stanley, apa pentru oparit prunele, 5 kg zahar, 2,5 l apa pentru sirop

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.



Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar intre timp se ia pielea de pe prune si li se scot samburii.



Se pun prunele curatate impreuna cu siropul la fiert intr-un tuci pana cand dulceata scade si, eventual incepe sa se lipeasca de tuci. Trebuie sa ramana putin lichida. Puteti pune o lingura de dulceata pe farfurie ca sa vedeti cat de lichida va ramane dupa ce se raceste. Daca ramane prea lichida, se mai fierbe putin.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se umple pe jumatate o tava cu apa.



Se pune dulceata fierbinte in borcane de 400 g, li se pun capacele, apoi se baga la cuptor in tava cu apa calda timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura pentru 2-3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de prune cu nuci si stafide

Dulceata de prune cu nuci si stafide

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 12 kg prune Stanley
  • apa pentru oparit prunele
  • 5 kg zahar
  • 2,5 l apa pentru sirop

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure