Ingrediente
1100 g visine (900 g fara samburi), 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs), 1 pahar cu apa, Jumatate pastaie de vanilie.
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Mod de preparare:
Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.
Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.
A doua zi, se adauga in cratita si un pahar de apa si o jumatate de pastaie de vanilie si le fierbem cam 30-40 de minute.
Acum incepe operatiunea mai placuta: testarea. Vom sti ca e gata atunci cand picatura de sirop nu curge, nu se mai prelinge. Luam focul si lasam la racit.
Se toarna dulceata in borcane si se eticheteaza.
Din 900 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata plus cateva farfurioare pentru degustatori ^.^
Pofta Buna!