Astazi am pregatit dulceata mea preferata: din zmeura.
Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.
A doua zi, se fierbe la foc mic. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din sirop pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute).
Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza.
Eu am obtinut doua borcane de dulceata.
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/dulceata-de-zmeura.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii