Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 08 august 2018
Ingrediente
1 kg zmeura, 800 g zahar, 200 ml apa , suc de la jumatate de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic. Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar, iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop. Se adauga fructele peste sirop, se lasa sa dea in cateva clocote la foc mare, apoi se da focul mic si se lasa sa fiarba in voie, adunand spuma cu o spumiera de cate ori este nevoie. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand incepe sa se lege, se adauga si sucul de la lamaie, acesta dand o culoare frumoasa dulcetei.
Se face proba picurand din dulceata, cu o lingurita pe o farfurie rece. Daca aceasta ramane adunata in brobonele mici, dulceata este gata, daca se scurge, mai trebuie fiarta. De obicei se fierbe cca. 30 min. Se toarna fierbinte in borcanele de sticla cu capac etans, se racesc in voie, acoperite cu un prosop gros, apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite
4 voturi
3 comentarii
3h 20 min
Primul pas a fost sa las sa scurga foarte foarte bine branza de vaci.Cand s-a scurs bine am trecut
0 voturi
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate