Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200.
Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se mai adauga putina faina.Se imparte aluatul in trei foi-fiecare foaie se intinde bine sa fie subtire de 3mm si se presara zahar pe el. Cu ajutorul sucitorului se preseaza zaharul in aluat. Se taie aluatul fasii si se formeaza bucatele dreptunghiulare sau romb si se pun pe o tava tapetata cu pergament sau hartie de copt. Se coc 10 minute la foc puternic pana se auresc. Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic . Sunt minunate la cafea la ceai.
In afara de aceasta varianta se pot face si altfel - nu se intinde o foaie de aluat, ci se taie bucatele si cu mana le dam o forma-ies putin mai groase si se coc mai mult cam 15-20 de minute. Alor mei le-a placut varianta asta mai mult. Incercati-o si voi!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii