7233
retete

Alte sectiuni
  • Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

    Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul

    0 comentarii

  • Tort Seherezada cu fructe de padure

    Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul

    0 comentarii

  • Prajitura bicolora cu caise si branza

    Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful

    0 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si visine

    Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc

    0 comentarii

  • Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

    Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop. Separat punem la hidratat in apa rece

    0 comentarii

  • Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

    Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga

    0 comentarii

  • Choux a la framboise

    Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea,

    1 comentariu

  • Inghetata Amarena

    Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic. Punem din nou acest amestec, pe foc,

    0 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

    Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina

    0 comentarii

  • Ciocolata de casa cu fistic

    Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat. Separat, se

    2 comentarii

  • Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

    Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în în

    2 comentarii

  • Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom

    Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp

    0 comentarii

  • Inghetata de casa cu aroma de vanilie

    Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp,

    0 comentarii

  • Prajitura usoara cu caise si zmeura

    Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar, 6 linguri de apa si lichiorul de caise pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  • Prajitura cu migdale si cirese

    Această prăjitură cu blat de migdale, însiropată cu rom, cremă de vanilie, glazură de ciocolată neagră, cremă cu smântână dulce și cireșe galbene și roșii am pregătit-o din dorința de a ne bucura de un desert la sfârșit de săptămână.

    1 comentariu

  • Gem asortat din piersici, caise si nectarine

    Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă,

    4 comentarii

  • Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

    Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar pana ajunge la consistenta de frisca dar nu prea mult pntru ca s-ar putea taia. Amestecam frisca cu galbenusurile,

    0 comentarii

  • Clatite cu buline

    Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm până obținem o compoziție omogenă. După ce am amestecat totul foarte bine, vom adăuga laptele puțin câte

    0 comentarii

  • Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

    Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda si zmeura

    Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina... Florile de lavanda si zmeura le speli sub

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.