7233
retete

Alte sectiuni
  • Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se

    0 comentarii

  • Minitarte cu piersici caramelizate

    Se maruntesc biscuitii in blender si se amesteca cu uleiul de cocos si extractul de vanilie. Se pune compozitia rezultata in formele de minitarta si se preseaza usor ca sa devina compacta si se dau apoi la congelator 15 minute. Se pune zaharul la caramelizat

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu creme anglaise

    Mod de preparare pentru creme anglaise: - Intr-o cratita se pun laptele dulce, smantana,3 linguri de zahar si se fierb la bain marie pana cand se omogenizeaza laptele cu smantana. -Intr-un vas se pun galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se mixeaza

    0 comentarii

  • Prajitura Boema

    Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior. Se

    0 comentarii

  • Prajitura Noire

    Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider. Ciocolata ruptă în bucăţele se pune

    0 comentarii

  • Tort diplomat

    Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie. Se bate frişca spumă nu foarte tare împreună cu zahărul

    0 comentarii

  • Tort spirala de ciocolata si cafea

    Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi

    0 comentarii

  • Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

    La noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste de la strabunii nostri! Desigur ca sunt nelipsite de pe masa acestei frumoase sarbatori crestine, alaturi de cozonac, ouale frumos vopsite si fripturica

    0 comentarii

  • Cozonac cu dovleac

    Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia,le adaugam in mijlocul faini si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam

    0 comentarii

  • Paleuri cu ciocolata

    Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată

    0 comentarii

  • Broscute cu nuca

    Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

    O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult. Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce

    Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de vanilie

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

    Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si

    0 comentarii

  • Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

    Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam

    0 comentarii

  • Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

    Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de

    0 comentarii

  • Tort Cos de Paste

    Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul. Se încorporează şi praful de copt cu făina, amestecând de-acum cu o spatulă. Compoziţia se toarnă

    3 comentarii

  • Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

    Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.