ecler cu frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
ecler cu frisca

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • sare
  • 500 g faina
  • 11-12 oua
  • 1 plic de puding de vanilie
  • lapte pt puding
  • 500 g frisca batuta
  • 2 linguri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul oparit

Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se pune toata faina si se amesteca energic sa se incorporeze faina, se bate cu mixerul cu spirala pt coca si se adauga ouale treptat.

Se toarna cu posul cu sprit fasii de 10-13 cm lungime (pe hartie de copt) si 3-4 cm grosime, se coc la 180 grade la cuptorul electric pt 35-40 min.

Nu se deschide usa cuptorului inainte de coacere, pt ca se lasa si nu mai creste.

Se lasa la racit, se taie capacelele, se pune crema de vanilie, frisca, capacelele, se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise