Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • Pt. forma eclerelor trebuie:
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt tarte
  • 500 ml lapte
  • un plic de ness
  • 3-5 lg de zahar
  • 250-500 ml frisca
  • Pt decor:
  • 1 plic de glazura cu gust de ciocolata

Mod de preparare

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel:

- se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.

- se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul.

- se pune coca in posh sau punga si se fac dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.

Se da la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt se scot din tava, se tau copacelele, iar coca din miljoc se scoate.

Se umplu cu crema facuta astfel:

-500 ml de lapte rece se amesteca cu plicurile de crema de tarte, zaharul si nessul.

-se pune frisca peste crema, copacelele se pun la loc si se orneaza cu glazura.

E un deliciu!!

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise