autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru cojile de eclere:, 2 cani faina(cana de 250 ml), 1 ½ cana apa, 1 cana ulei, 7 oua, un praf de sare, Crema :, 1l lapte, 125 g unt, 200 g zahar, 6 galbenusuri, 6 lg faina, 2 plicuri zahar vanilat, o esenta de vanilie, un praf de sare, Umplutura frisca:, 500 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba, Decor:, 100 g ciocolata 50 %cacao, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

60 voturi

Mod de preparare

Coji eclere:punem intr-o craticioara pe foc,apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca ,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade)pentru cca 25 minute,pana eclerele se rumenesc frumos.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere Laly.

Eclere Laly.

Preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se

24 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melania , 07 aprilie 2018

    cam vaga reteta asta. fara gramaje... asa , la cana fiecaruia... eu stiu ca sunt cani si de 200 ml si de 250. iar reteta de ecler nu e una cu care sa te joci. niciodata n-am sa inteleg retetele astea asa. nu vorbesc de un chec sau alt fel de blat sau chiar o crema unde poti sa mai scapi un ou sau ceva. aici conteaza tot. si atunci? dati reteta ca sa nu iasa? eu o am cu unt, dar mi-ar fi placut sa vad cum e cu ulei. cu...mililitrii

  • Fara foto

    dorinaoiegar , 27 august 2016

    Imi place reteta de eclere

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

60 voturi

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • 2 cani faina(cana de 250 ml)
  • 1 ½ cana apa
  • 1 cana ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 %cacao
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Melania

cam vaga reteta asta. fara gramaje... asa , la cana fiecaruia... eu stiu ca sunt cani si de 200 ml si de 250. iar reteta de ecler nu e una cu care sa te joci. niciodata n-am sa inteleg retetele astea asa. nu vorbesc de un chec sau alt fel de blat sau chiar o crema unde poti sa mai scapi un ou sau ceva. aici conteaza tot. si atunci? dati reteta ca sa nu iasa? eu o am cu unt, dar mi-ar fi placut sa vad cum e cu ulei. cu...mililitrii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu nuca