autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru cojile de eclere:, 2 cani faina(cana de 250 ml), 1 ½ cana apa, 1 cana ulei, 7 oua, un praf de sare, Crema :, 1l lapte, 125 g unt, 200 g zahar, 6 galbenusuri, 6 lg faina, 2 plicuri zahar vanilat, o esenta de vanilie, un praf de sare, Umplutura frisca:, 500 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba, Decor:, 100 g ciocolata 50 %cacao, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

62 voturi

Mod de preparare

Coji eclere:punem intr-o craticioara pe foc,apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca ,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade)pentru cca 25 minute,pana eclerele se rumenesc frumos.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Cojile: Se pune la fiert apa si uleiul. Cand au dat in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca

19 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Melania , 07 aprilie 2018

    cam vaga reteta asta. fara gramaje... asa , la cana fiecaruia... eu stiu ca sunt cani si de 200 ml si de 250. iar reteta de ecler nu e una cu care sa te joci. niciodata n-am sa inteleg retetele astea asa. nu vorbesc de un chec sau alt fel de blat sau chiar o crema unde poti sa mai scapi un ou sau ceva. aici conteaza tot. si atunci? dati reteta ca sa nu iasa? eu o am cu unt, dar mi-ar fi placut sa vad cum e cu ulei. cu...mililitrii

  • dorinaoiegar , 27 august 2016

    Imi place reteta de eclere

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

62 voturi

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • 2 cani faina(cana de 250 ml)
  • 1 ½ cana apa
  • 1 cana ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 %cacao
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Melania

cam vaga reteta asta. fara gramaje... asa , la cana fiecaruia... eu stiu ca sunt cani si de 200 ml si de 250. iar reteta de ecler nu e una cu care sa te joci. niciodata n-am sa inteleg retetele astea asa. nu vorbesc de un chec sau alt fel de blat sau chiar o crema unde poti sa mai scapi un ou sau ceva. aici conteaza tot. si atunci? dati reteta ca sa nu iasa? eu o am cu unt, dar mi-ar fi placut sa vad cum e cu ulei. cu...mililitrii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine