Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se lasa cateva minute sa se raceasca si se aduga ouale unul cate unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.Se tin la cuptor circa 30 min.Cind s-au racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.
Crema:
Se pune laptele la foc sa se incalzesca,dar atentie sa fie doar caldut,(altfel riscam sa facem omleta).Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,zaharul si amidonul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca crema de vas.Cand s-a ingrosat,se da de pe foc si se adauga untul,se amesteca bine pana se topeste,se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.Apoi se pot umple eclerele.Se orneaza dupa gust, cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii