Eclere cu crema de vanilie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru coji:
  • -5 oua,
  • -1 praf de sare,
  • -150 gr.faina de grau,
  • -100 gr.unt cu grad ridicat de grasimi-82%,
  • -125.ml.lapte fiert si racit,
  • -125 ml.apa minerala.
  • Ingrediente pentru crema:
  • -500ml.lapte fiert si racit,
  • -2 linguri de faina,
  • -3 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie(am folosit zahar vanilat marca Profi),
  • -2 pliculete de zahar vanilat Bourbon,
  • -200 gr.smantana,
  • -1 lingura zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,
  • -3 oua.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -100 gr.ciocolata neagra,
  • -25 gr.unt cu grad ridicat de grasimi,
  • -ornamente de zahar.

Mod de preparare

-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu o lingura.Cand s-a topit untul,se adauga faina de grau,putin cate putin si se amesteca mereu,pana de obtine un aluat omogen,ce se desprinde usor de pe fundul cratitei,apoi se opreste focul si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca aluatul,Dupa ce se racoreste se pune la mixat in bolul de la robot.In timpul mixarii se adauga cate un ou si se continua mixarea pana ce aluatul capata o consistenta placuta.Se pune intr-un posh si se aseaza sub forma de bastonase intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc iute circa 10 minute si apoi se mai reduce din temperatura cuptorului si se mai lasa pana la 35 minute,apoi se opreste focul si se scoate tava din cuptor.Se lasa sa se racoresca si abia apoi se taie,pe verticala,doar pe o parte,pe unde va fi introdusa crema.Se pot lasa si netaiate si se poate introduce crema cu un posh cu varful de inox.

Mod de preparare pentru crema:

-Se pune intr-un castron,de preferat de plastic,ouale,zaharul,faina si se omogenizeaza cu un tel.

-Intr-o craticioara se pune laptele,care a fost deja fiert si racit,pe foc mic,zaharul vanilat si se adauga amestecul de oua,zahar si faina.Se amesteca foarte bine si cand crema este suficient de groasa,se opreste focul si se da la rece,punand peste cratita un ceolofan sa nu capete crema coaja.

-Se pune in bolul de la robot,smantana si lingura de zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca.Peste frisca se adauga crema de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute.

-Se pune crema obtinuta intr-un posh si se introduce in cojile pentru eclere.

Mo de preparare pentru ornare:

- Se rup patratele de ciocolata si se pun la topit pe bain marie,se adauga si unt si se amesteca foarte bine.

-Cu ciocolata topita se orneaza eclerele.Se stropesc apoi cu ornamente de zahar.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise