Eclere cu crema ganache si frisca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema ganache si frisca

Ingrediente

  • Pentru coji : 100 g unt; 1 praf de sare; 125 g faina; 4 oua; 250 ml apa.
  • Pentru crema ganache : 300 ml frisca, 300 g ciocolata cu lapte, esenta de rom, 50 g unt + 100 g frisca (se mixeaza dupa ce crema ganache se raceste).
  • Pentru glazura : 200 gr ciocolata neagra,150 ml frisca lichida, 30 gr unt.
  • Frisca : 500 g.

Mod de preparare

Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina toata odata.. Amestecati repede pana cand obtinetiun aluat omogen care se desprinde de pe peretii vasului. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta). Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile. Se incalzeste cuptorul la 200° C.

Tava mare de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si se pune cu spritul, aluatul de marimea si grosimea unui deget. Se coc la 200 °C pentru primele 7-10 minute dupa care se lasa focul mai mic. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Timpul de coacere difera de la un aragaz la altul, etc. In principiu, aproximativ 30 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie capacelele cu un cutit de paine bine ascutit.

Crema ganache : ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc la bain-marie (atentie, cratita de deasupra sa nu atinga apa !) pana ce ingredientele se dizolva . Amestecati pentru omogenizare, fara sa se atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se bate bine impreuna cu untul la temperatura camerei , se adauga 100 g frisca si esenta de rom. Se mixeaza pentru omogenizare.

Se umplu eclerele cu crema, apoi cu un strat de frisca si se glazureaza.

Glazura de ciocolata : se amesteca ciocolata cu frisca si untul pe bain-marie pana se obtine o glazura fina ,fluida.

Se pot glazura, optional, si cu gazura de ciocolata alba. Ingredientele sunt : 100-200 g ciocolata alba, 100 g frisca lichida, esenta de vanilie, 15 g unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise