autor:

Luana

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Eclere cu crema

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru eclere, , 250ml apa, 1 jumatate lingurita sare, 100g unt, 150g faina, 4 oua, 1 priza de praf de copt, , Pentru crema, , 4 oua, 300g zahar, 5 linguri faina, 800ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Eclere

Se pune apa intr-un vas si se pune la fiert.Se adauga sarea si untul si se lasa sa se topeasca.Se amesteca din cand in cand.Se ia vasul de pe foc in momentul in care incepe sa fiarba si se adauga faina+praful de copt dintr-o data.Se omogenizeaza cu o lingura si punem din nou vasul pe foc.Se opareste compozitia la foc mediu 2-5 minute,pana cand se desprinde de pe fund si formeaza un film alb.Aluatul se pune intr-un vas si se lasa putin sa se raceasca.Se amesteca pe rand ouale si se amesteca.Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat.Aluatul se amesteca pana cand devine neted si stralucitor.
Se lasa sa se raceasca complet si se introduce intr-un sprit.Se tapeteaza tava cu hartie cerata si se spriteaza rozete cam de marimea unei mingi de ping-pong.
Gogosile se coc cca.25 min la 200C sau pana devin aurii(depinde de cuptor).Nu se va deschide cuptorul in timpul coacerii sub nici o forma caci gogosile se vor lasa si nu vor mai fi goale in interior asa cum trebuie sa fie aluatul de eclere.
Se scot,se lasa la racit si inainte de-a le umple se taie "capacele"cu un cutit sau cu foarfeca.

Crema
Punem la fiert 600 ml. lapte cu 100g zahar intr-un vas.Intre timp
se freaca 4 galbenusuri cu 150g zahar si 5 linguri de faina.Se subtiaza cu 200 ml lapte rece si se toarna peste laptele fierbinte amestecand in continu.Se amesteca crema pana se ingroasa(devine ca o budinca).Luam vasul de pe foc si lasam 5-10 minute la racit.
Batem cele 4 albusuri spuma cu 50g zahar si le adaugam la crema de lapte.Omogenizam pana obtinem o crema pufoasa,dar ferma.Se lasa sa se raceasca complet.

Taiem capacele din fiecare ecler si cu o lingura se va umple partea inferioara cu crema (eclerul e gol pe interior)dupa care punem capacelul la loc.Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.Se servesc pudrate cu zahar praf.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

    Imi pare bine Letisia c-ai incercat reteta si ti-au placut eclerele.Sunt intr-adevar foarte bune.

  • Fara foto

    letisia (Bucatar) , 18 februarie 2012

    sunt asa de bune si crema e perfecta am preparat acasta reteta si este perfecta:*:*:*

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Intr-adevar fetelor,sunt foarte bune ,nu sunt exagerat de dulci si crema e 100% naturala(lapte,oua,zahar).Merita efortul.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Super bune!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      ce bine arata! felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Foarte frumoase eclere si sigur si bune.**

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Excelente ! ***** La multi ani 2011 !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2010

      Foarte frumoase!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru eclere
  • 250ml apa
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 100g unt
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 1 priza de praf de copt
  • Pentru crema
  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 5 linguri faina
  • 800ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

13 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Imi pare bine Letisia c-ai incercat reteta si ti-au placut eclerele.Sunt intr-adevar foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata