Ecleruri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ecleruri

Ingrediente

  • 1 cana apa;
  • ½ cana ulei;
  • 1 cana cu varf faina;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • Crema vanilie:
  • 1 kg lapte;
  • 3 oua;
  • 6 linguri faina;
  • 150 g zahar;
  • 100 g unt;
  • esenta vanilie;
  • Glazura cacao:
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri cacao;
  • 5 linguri apa (lapte);
  • 50 gr. unt;
  • un strop de vanilie;

Mod de preparare

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu pana se ingroasa. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se adauga treptat cate un ou intreg si se incorporeaza bine in compozitie.

Se obtine un aluat dens si lipicios.

Se pune in tava o foaie de copt si cu ajutorul unui pos se pune aluatul in forma in care doriti eclerurile (rotunde, lunguiete). Daca nu sunteti pretentiosi si va grabiti, puteti folosi si o lingurita pentru ecleruri rotunde.

Se coc in cuptorul preincalzit timp de 35 min la 180 grade. Nu trebuie sa deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Eclerurile trebuie sa creasca si sa aiba o crusta maronie si ferma astfel incat sa poata sustine crema.

Eclerurile se lasa sa se raceasca timp de 20 - 25 min. Se cresteaza apoi cu ajutorul unui cutit zimtat (cutitul pentru paine), se scoate miezul si se umplu cu crema de vanilie.

Crema vanilie:

Se amesteca bine ouale cu zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa.Se adauga cele 6 linguri de faina treptat, laptele la temperatura camerei si esenta de vanilie. Se fierb la foc mic amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se incorporeaza untul treptat, amestecand compozitia cu un mixer astfel incat sa devina cremoasa si pufoasa.

Glazura cacao:

Zaharul cu apa si cacaua se fierb la foc mic pana incep sa se ingroase. Apoi se adauga untul care va face glazura lucioasa si fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise