Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
Aluat:, 400 ml apa, 1 praf de sare, 200 ml ulei, 250 g faina, 6 oua, Crema de vanilie:, 3 galbenusuri, 1 praf de sare, 200 g zahar, esenta de vanilie, 600 ml lapte, 100 g faina, 100 g unt, 200 ml frisca lichida indulcita, Glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.

Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele.

Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerurile sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare.

Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior.



Dupa ce eclerurile sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.



Se pregateste crema. Intr-un craticior se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune craticioara la foc si se amesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza.





Cojile de ecleruri se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste.

Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerurile cu ciocolata.

Eclerurile cu crema de vanilie se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor;

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Dulceata de dude

Dulceata de dude

Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu fructe de pãdure
Cookie Settings