Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • 450 ml apa
  • 200 ml ulei (sau mai putin)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 g faina
  • 5 oua (mici)
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • Putina ciocolata neagra
  • Coaja rasa de limeta
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • Pentru decor:
  • Coaja de portocala
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Eclerurile:

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.

Se pun cu spritul ecleruri intr-o tava cu foaie de copt (sau folie teflonata) dand forma de inimioara sau alte forme.

Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 de minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se inteapa eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si se da tava inapoi la cuptort pentru inca 15 minute la foc mic.

Se obtin cam 2 tavi cu ecleruri. Se lasa la racit.

Crema:

Intr-o craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul si cu semintele de la o jumatate de pastaie de venilie, se adauga faina si laptele cald si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic (sa nu se formeze cocoloase) aprox 1 minut, apoi se da de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se separa crema in mai multe vase, in functie de cate arome doriti sa obtineti. Eu am vrut o crema cu vanilie, putina crema cu coaja de la o limeta si coaja de portocala (pentru sora mea), iar in alt vas am adaugat cateva patratele de ciocolata neagra si am amestecat repede cat timp crema era inca fierbinte, pentru a se topi ciocolata.

Se lasa cremele la racit. Dupa racire, se vor mai ingrosa (ca niste budinci).

Se bate frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa.

Se taie eclerurile in jumatati, se umple, se asaza pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala.

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 2 tavi (nu ies foarte multe, cam 42 asortate, adica si mari si mici. Sau 20 de inimi mari. Cam cat pentru un week-end in familie :)

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/ecleruri-inimi-cu-vanilie-ciocolata-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise